DIY Collar Necklace

Hey Girls,

Op dit moment zijn ketting kragen erg in.
Je ziet ze overal, zie deze sterren:

Benodigheden:
-Vilt,(of jeans).
-Kralen, glitters,studs, kant, parels, wat je maar wilt, het is jouw creatie!
-Lint
-Textiellijm
-Schaar

-Papier
-Potlood

Sjieke kraag:

Stap 1:
Vouw het papier dubbel en teken de helft van je patroon erop. En knip het dan uit. Als je het openvouwt krijg je de vorm van je kraag. Gebruik dan jeans, leg je patroon van papier er dubbelgevouwen op en knip het uit op jeans, als je je jeans dan openvouwt krijg je hetzelfde patroon als het papieren patroon. Nu heb je je kraag al.

Stap 2:
Je kan nu gaan versieren! Ik heb gekozen voor een sjieke exemplaar met kant. Doe het als volgt: Smeer met een kwast textiellijm op je kraag, (vergeet niet kleine hoekjes, want anders plakt het kant niet goed). Zet nu het kant goed op je kraag, druk het goed aan. Laat het ongeveer 10 min. drogen. Nu kan je het kant om de kraag uitknippen. Als je het mooi vind, kun je er ook studs op doen.

Stap 3:
Nu kun je de lintjes bevestigen. Plak op de achterkant van je kraag de lintjes met textiellijm, laat het even drogen, en dan knip je uit je overgebleven jeans nog twee kleine vierkantjes. Die vierkantjes plak je dan met textiellijm op de lintjes. Zo blijft het sterker zitten. Laat het weer goed drogen, and it's ready to wear! Hier is een voorbeeld:
Hier is nog een foto van een paar stappen:
Glitter kraag:


Stap 1:Doe hetzelfde met het papier, als bij de sjieke kraag, en leg het papier net als bij de jeans op het vilt. Knip je patroon uit het vilt met een scherpe schaar.

Stap 2:
Leg je kraag op oude kranten of papier. Smeer er met een kwast textiellijm op. Strooi er heel veel glitters op, ook op alle hoekjes, bedek de hele kraag volledig met glitters. Laat het even drogen, en schud je kraag even zodat alle onnodige glitters eraf vallen.

Stap 3:
Nu kun je de lintjes bevestigen! Doe precies hetzelfde als bij de sjieke kraag, en gebruik kleine vierkante stukjes vilt, voor stevigheid in plaats van jeans.Hier is nog een foto van een paar stappen:

Dit is super fun om te maken, en het staat super hip!

Deze ketting is een Must Have!

Fatima Fabulous

Comments

Popular Posts